DNEVNI CENTER ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE PODMORNICA

OD ZAČETKOV … DO DANES

 

Dnevni center za otroke in mladostnike Podmornica je pričel z delovanjem v mesecu decembru 1995, v kletnih prostorih Centra za socialno delo Žalec.

Tekom delovanja se je preventivno naravnan program oblikoval in dopolnjeval na podlagi potreb otrok in mladostnikov, ki so ključni soustvarjalci programa.

Izvedene so bile številne delavnice na različnih področjih, tabori, skupnostno naravnane akcije, povezovanje in sodelovanje z drugimi organizacijami ter aktivnosti, ki prispevajo k opremljanju mladega človeka za življenje.

Danes nadaljujemo z naštetimi aktivnostmi ter ustvarjamo prostor, kjer lahko otroci in mladostniki aktivno preživijo prosti čas, dobijo pomoč in podporo pri reševanju socialnih stisk ter pridobivajo nova znanja in izkušnje v različnih delavnicah (športna, ustvarjalna, kuharska, pogovorna…). Program Dnevnega centra za otroke in mladostnike Podmornica je preventivni program ter je namenjen otrokom in mladostnikom, ki želijo prosti čas preživeti aktivno, se učiti socialnih spretnosti, pridobiti učne in delovne navade ter krepiti samostojnost in odločnost v vsakdanjem življenju. Delujemo v smeri učenja številnih življenjskih veščin, ki so pomembni za zdravo rast in razvoj posameznika.

Program v okviru preventivne dejavnosti izvajajo strokovni delavci in sodelavci Centra za socialno delo Žalec, javni delavci ter prostovoljci.

Vključitev v Dnevni center ter izvajanje socialno pedagoške pomoči je namenjena otrokom in mladostnikom med 6. in 15. letom.

Dnevni center za otroke in mladostnike ponujala varen in miren prostor za opravljanje domačih nalog, pomoč pri učenju, izvajamo raznolike ustvarjalne delavnice ter socialne igre.

Z mesecem januarjem 2017 je iz Dnevnega centra za otroke in mladostnike Podmornica v Žalcu nastalo šest enot Dnevnega centra za otroke in mladostnike Podmornica, enote se nahajajo v vseh šestih občinah Upravne enote Žalec. Na ta način smo razširili izvajanje preventivnega programa in nudenje socialno pedagoške pomoči na terenu, v občinah Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor in Vransko, v okviru Centra za socialno delo Žalec.

KDAJ IN KJE V ŽALCU?

Program izvajamo vsak delovni dan v tednu, od ponedeljka do petka, med 11. in 19. uro v prostorih Dnevnega centra za otroke in mladostnike Podmornica, na naslovu Ulica Talcev 6,

Žalec (I. nadstropje),v času šolskih počitnic izvajamo program vsak delovni dan od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro.

KONTAKT:

Dnevni center za otroke in mladostnike Podmornica, ENOTA ŽALEC, Ulica Talcev 6, Žalec
Telefonska številka: 031 453 415

Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

KDAJ IN KJE NA VRANSKEM?

Program izvajamo na terenu - med šolskim letom vsak ponedeljek od 11. do 19. ure, v času šolskih počitnic pa vsak ponedeljek od 8. do 16. ure.

 

KDAJ IN KJE V BRASLOVČAH?

Program izvajamo v prostorih Občinske knjižnice Braslovče, Braslovče 2a, Braslovče in na terenu - med šolskim letom vsak torek od 11. do 19. ure, dnevni center pa je odprt od 12.30 do 18. ure, v času šolskih počitnic pa vsak torek od 8. do 16. ure.

 

KDAJ IN KJE NA POLZELI?

Program izvajamo v prostorih Mladinskega centra Polzela, Šolska ul. 3, Polzela in na terenu-med šolskim letom vsako sredo od 11. do 19. ure, v času šolskih počitnic pa vsako sredo od 8. do 16. ure.

 

KDAJ IN KJE V TABORU?

Program izvajamo na terenu - med šolskim letom vsak četrtek od 11. do 19. ure, v času šolskih počitnic pa vsak četrtek od 8. do 16. ure.

 

KDAJ IN KJE V PREBOLDU?

Program izvajamo v prostorih Občine Prebold, Hmeljarska cesta 4, Prebod in na terenu - med šolskim letom vsak petek od 11. do 19. ure, v času šolskih počitnic pa vsak petek od 8. do 16. ure.

 

KONTAKT ZA ENOTE v občinah Vransko, Tabor, Braslovče, Prebold in Polzela:
Telefonska številka: 030 720 810

 

Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  

 


 

 


TEDENSKI RAZPORED DEJAVNOSTI


V DCOM PODMORNICA


Dnevni center za otroke in mladostnike Podmornica je med poletnimi počitnicami odprt od 8:00. do 16:00 ure, otroci naj v Dnevni center prihajajo po 8.30 uri in odhajajo do 15.30 ure. Za teden od 13.8.2018 do 17.8.2018 smo pripravili sledeči program:


 1. Ponedeljek, 13.8.2018

  Aktivnosti v dnevnem centru in okolici. Ob 9.30 nam bodo zaposleni iz Centra za krepitev zdravja pripravili športno delavnico. Sledi ustvarjalna delavnica v parku za Podmornico, družabne in športne igre.

  Otroci naj bodo športno obuti in oblečeni.

   

 2. Torek, 14.8.2018

  Izlet z vlakom v Velenje na Velenjsko jezero. Čas za prosto igro na igralih, namakanje nog v jezeru… J Če bo vroče, bo tudi možnost kopanja v nizki vodi – otroci naj imajo sabo kopalke in brisačo.

  Odhod vlaka iz železniške postaje Žalec ob 10.47. Otroci naj bodo v Podmornici najkasneje do 10.00 zaradi organizacije izleta.

  Odhod vlaka iz železniške postaje Velenje ob 15.25, prihod v Žalec ob 16.05. Otroke lahko pridete iskat na železniško postajo.

  Otrok naj bo športno obut in oblečen, ne pozabite na zaščitno pokrivalo za glavo!! Otrok naj ima sabo malico in pijačo ter kakšen evro za sladoled. 

   

 3. Sreda, 15.8.2018

  DCOM Podmornica je zaradi praznika zaprt.

    

 4. Četrtek, 16.8.2018

  Ogled Rimske nekropole. Do Šempetra bomo odšli peš, zato naj bodo otroci športno obuti in oblečeni, seboj naj imajo tudi dežnik, v kolikor nas bo ujela kakšna ploha. Po ogledu Rimske nekropole Šempetru si bomo privoščili kebab J

  Vračamo se z avtobusom okoli 14.30 ure – natančno uro še sporočimo.

   

       5)  Petek, 17.8.2018

  Kopanje na bazenu Prebold.

  Odhod iz DC Podmornica: najkasneje ob 9:15, odhod avtobusa iz avtobusne postaje ob 9.35.                       

  Prihod avtobusa na avtobusno postajo ob 15.35. Prosimo, da otroke pričakate na avtobusni postaji.

  Otroci naj imajo s sabo kopalke, brisačo, sončno kremo, kapo, sončna očala, malico ter rokavčke oz. druge pripomočke za plavanje in kakšen evro za sladoled J

  Za spremstvo in prevoz otrok bo poskrbljeno.

   

   

  Vse aktivnosti so brezplačne. Otrok naj ima sabo vsak dan malico in pijačo, zaželena je športna obutev.

  V primeru slabega vremena ali premajhnega števila prijav si pridružujemo pravico do spremembe programa. Več informacij na 031/453-415.

                                                                                                      

 

 

 1.  


 


 

 

 


  


 

 

                                                                                                           

 

Center za socialno delo Žalec | Mestni trg 5, 3310 Žalec | Telefon: 03 713 12 50 | Fax: 03 713 12 80 | gpcsd.zalec@gov.si