V kleti Centra za socialno delo Žalec je decembra 1995 svoje motorje pognala nenavadna Podmornica.Njeno posadko sestavljajo otroci in mladostniki, ki popoldneve preživljajo med druženjem, učenjem, kuhanjem, risanjem in igranjem z računalnikom, družabnimi igrami, sprehodi in izleti, ogledi predstav, ipd.

 

Program Dnevnega centra  Podmornica je namenjen otrokom in mladostnikom,  katerih starši so popoldan zaposleni ali odsotni, tistim, ki želijo prosti čas preživeti čimbolj aktivno, ki imajo učne težave, ki se žele učiti raznih spretnosti.

 

Program izvajamo v sodelovanju z otroki in mladostniki, njihovimi starši, strokovnimi delavci Centra za socialno delo, učitelji in šolsko svetovalno službo.Program izvajamo  tudi s pomočjo prostovoljcev, z materialnimi in finančnimi prispevki donatorjev. Zelo pomembna pa je tudi podpora Občine Žalec in Ministrstva za delo družino in socialne zadeve.

 

V DC Podmornica s skupno pomočjo rešujemo  stiske, težave in težavice otrok in mladostnikov ter vedno najdemo čas za pogovor.

Učimo se socialnih veščin,krepimo samozavest, pozitivno samopodobo, odkrivamo nova prijateljstva ipd.

 

DC Podmornica je med šolskim letom odprta od ponedeljka do petka med 11. in 19. uro.V času šolskih počitnic je DC Podmornica odprta od 8.00 do 16.00 ure.

 

V DC Podmornica  aktivno  preživljamo  čas, se posvečamo sledečim aktivnostim:

ustvarjamo na likovnem področju in ostrimo svojo umetniško žilico

preizkušamo se v svetu kulinarike in uživamo ob pripravi raznih jedi

igramo razne športne in družabne igre, poslušamo glasbo in prepevamo

se učimo šolsko snov in zanimivosti o življenju, sprejemanja drugačnosti

brskamo po internetu, tekmujemo v računalniških igricah

smo redni obiskovalci kino predstav, gledališča, kulturnih prireditev

poleti se kopamo na bližnjem kopališču, hodimo na krajše in daljše izlete

pozimi se sankamo, kepamo in počnemo vse vrste vragolij na snegu.

Dosegljivi smo na tel: 03/713-12-75

Center za socialno delo Žalec | Mestni trg 5, 3310 Žalec | Telefon: 03 713 12 50 | Fax: 03 713 12 80 | gpcsd.zalec@gov.si